IDŐPONTFOGLALÁS: +36 96 800 100 +36 96 800 400

Ortopéd-, balesetsebész szakorvos magánrendelése

A rendelésen kerül sor a beteg panaszainak elemzésére (fájdalom, mozgáskorlátozottság, életmód), a betegvizsgálatra, a mozgásszervek állapotfelmérésére, a perifériás keringési- és idegrendszer vizsgálatára. Ezt követi a szükséges képi diagnosztika meghatározása (röntgen, ultrahang, MRI, CT), melyhez a beteget beutalóval látjuk el.

A magánrendelés célja, hogy a mozgásszervi panaszokkal érkező betegek magas szakmai színvonalú ellátásban és megfelelő oki terápiában részesüljenek. Balesetsebész-ortopéd szakorvosként elsődleges cél a különböző degeneratív eredetű ortopéd betegségek (pl.: térd- és csípőízületi kopás, válltáji fájdalmak, lábdeformitások) kiszűrése, kezelése, illetve traumatológiai szempontból az utánkövetés és rehabilitáció a rendelés fő célkitűzése.

Emellett az általunk nyújtott ellátásnak speciális szegmense a különböző sportsérülések és kezelésük, mint például az elülső keresztszalag szakadása, porcleválások, bokaízületi sérülések. Kiemelten foglalkozunk a prevenció kérdésével, mellyel megakadályozhatók a súlyos mozgásbeszűküléssel, munkaképtelenséggel és életszínvonal romlással járó szövődmények.

A vizsgálatok menedzselés és hangolása is az ellátás részét képezi. A vizsgálat végén kerül sor a vélhető diagnózis ismertetésére, a beteg felvilágosítására betegségével és a tervezett terápiával kapcsolatban és a várható eredményekről. A vizsgálati metódus utolsó részeként a kapott vizsgálati anyagot ambuláns lap formájában rögzítjük, illetve a beteget a szükséges gyógyszerek, illetve gyógyászati segédeszközökre vonatkozó vényekkel látjuk el. Kontroll vizsgálat alkalmával a beavatkozások, illetve a kezelések hatásának felmérése, illetve nyomonkövetése zajlik. A kapott eredmények birtokában meghatározzuk a továbbiakban szükséges kezeléseket. Az utógondozás tekintetében lehetőség nyílik egyénre szabott gyógytorna és fizikoterápia kivitelezésére is, melyet a Szent Ilona Betegségmegelőző és Nappali Utókezelő Központban végzünk.