IDŐPONTFOGLALÁS: +36 96 800 100 +36 96 800 400

Idegsebész szakorvos magánrendelése

dr. Bánfi Boldizsár - idegsebész szakorvos magánrendelése

Az idegsebész szakorvos a gerinc és az idegrendszer megbetegedéseinek műtéti úton való gyógyításával foglalkozik.

Alapos vizsgálatok alapján felállított diagnosztika után, az idegsebész orvos az agyat és a gerincet érintő, speciálisan érzékeny területek műtéteit végzi. A Rába Medical Centerben Magyarország egyik legkiválóbb idegsebész orvosa tartja magánrendelését, melynek keretein belül alapos fizikális vizsgálatra és konzultációra van lehetőség. A panaszok alapos feltérképezése és kivizsgálása után a szakorvos egyedileg dönt a páciens állapotának és a gyógyulási esélyek függvényében a szükséges terápiáról. Műtéti beavatkozást indokolt esetben kórházi fekvőbeteg osztályon végeznek.

 

 

Milyen panaszokkal keresse idegsebész szakorvosainkat?

 

  Porckorongsérv

  Végtagba sugárzó fájdalom

  Nyaki gerinctörés

  Erős hátfájdalom, amely esetleg vizelési zavarral vagy érzészavarral jár

 

 

Mi történik az idegsebészeti szakorvosi vizsgálat során?

 

Kórelőzmény: a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése.

Jelen panaszok: a fájdalom kvalitatív felmérése, életmód (otthoni és munkahelyi), mozgásszervekkel kapcsolatos körülmények tisztázása.

Perifériás idegek (neurológiai) vizsgálata: az ízületek működését végző izmok beidegzésének vizsgálata, az érző-, és mozgató reflexkör saját és kóros reflexek vizsgálata.

Funkcionális vizsgálat: gerinc funkcionális vizsgálata.

Terápiás javaslat összefoglalása, dokumentáció, ambuláns lap készítése.

Kérésére a szakorvos által javasolt egyéb vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang, CT, MR, ENG) megszervezzük Ön számára. Diagnosztikai partnerintézményeinknél a legjobb képalkotó orvostechnikai berendezések várják pácienseinket.

 

 

Milyen kezelési lehetőségeket tudunk kínálni?

 

Pácienseink számára mindig személyre szabott gyógymódot javasolnak szakorvosaink. Amennyiben a páciens állapota nem indokolja a műtéti beavatkozást, a konzervatív kezelési lehetőségek skálájával a helyszínen rendelkezésre állunk. Műtéti indikáció esetén idegsebész orvosaink kórházi fekvőbeteg osztályon, megfelelő orvosi körülmények között végzik a beavatkozásokat.

Konzervatív kezelési lehetőségeink:

Fizioterápia: gyógytorna, gyógymasszázs, manuálterápia, Trigger-pont terápia

Fizikoterápiás kezelések: ultrahang terápia, elektroterápia (TENS), Bioptron lámpás fényterápia, lökéshullám terápia, fonoforézis.

Vényre kapható javasolt gyógyszerek felírása.

Ajánlott gyógyászati segédeszköz felírása, beszerzése, felhelyezése.