IDŐPONTFOGLALÁS: +36 96 800 100 +36 96 800 400

Baleseti sebész, főorvos magánrendelése

dr. Milanovich Gábor - Baleseti sebész, főorvos magánrendelése, Sérülések és mozgásszervi panaszok kivizsgálása és kezelése

Szakterületek

1990. óta foglalkozom artroszkópiával, ízületi csőtükrözéssel. Az ízületi sérülések modern ellátása fedett módszerrel történik.
A felgyorsult, pörgő életritmus, a háztartási balesetek, ill. a sportsérülések gyakori következménye a térdízületi holdasporc vagy az elülső keresztszalag szakadása.
A térdízületi bevérzés hátterében nagyrészt szalagsérülések, kisebb százalékban az ízfelszín csontos-porcos törései, vagy a térdkalács ficama állnak.

Az izületi kopás leggyakrabban korábbi sérülés, alkati rendellenesség vagy túlterhelés következménye. Fiatal korban a porcfelszín felpuhulása, gyulladása okozhat panaszt.

Az elülső keresztszalag ellátása a szalag artroszkópos pótlása, mellyel az instabilitásos panaszok megszüntethetők, ill. a késői kopás megelőzhető. A korábban általánosan használt térdkalács alatti ín helyett pótlásra ma inkább a combból vett ínakat használjuk. Pontos szalagelhelyezéssel és stabil belső rögzítéssel aktívabb rehabilitációt tudunk folytatni, amivel a térd funkciója korábban helyreállítható. A sérült holdasporc szakadt részét eltávolítjuk vagy – alkalmas esetben – visszavarrjuk. Az ízfelszín ellátását kisebb hiány esetén annak felfúrása, nagyobb hiány esetén annak hengerekkel való pótlása jelenti. A térdkalács visszatérő ficama esetén annak műtéti meglazítását, alaki rendellenesség esetén korrekcióját végezzük.
Az oldalszalagok szakadásának ellátása alapvetően konzervatív. A rögzítés és rehabilitáció után visszamaradó instabilitás esetén jön szóba műtét.

A diffúz ízületi kopás kezelésére a megfelelő életmód - diéta, rendszeres mozgás -mellett porcerősítő kúrát, illetve hyaluronsavas injekciós kezelést alkalmazunk. 

Boka artroszkópiát leggyakrabban ízfelszín ellátására, csontos felrakódások, szabad ízületi testek, felszaporodott, gyulladt nyálkahártya eltávolítására használjuk.