Dr. Milanovich Gábor

Dr. Milanovich Gábor

Balesetsebész főorvos

Rendelési idő:
Kedd: 15:00 - 20:00
Péntek: 9:00 - 14:00

Bejelentkezés:
06 30 966-2116, 06 96 800-400
https://milanovich.hu

Dr. Milanovich Gábor

Bemutatkozás

1985-ben Pécsett végeztem. 2010. januárig a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház balesetsebészeti osztályán dolgoztam. 1988-1990-ig a kórház sebészeti osztályán töltöttem gyakorlatot. 1990-ben sebészetből, 1993-ban traumatológiából szakvizsgáztam.

 

1990-ben kapcsolódtam az akkor szerveződő artroszkópos team munkájába. A Sportkórház által szervezett kurzusok, számos nyitott ízületi műtét, ill. az osztályon és más intézetben asszisztált műtétek biztosítottak kellő gyakorlatot az önálló artroszkópos műtétek végzéséhez.

 

1998-ban a krónikus mozgásszervi betegek és friss sérültek ellátására indítottam magánrendelést, melynek keretében lehetőség van konzervatív és műtéti ellátásra is.

2010. januártól műtéteimet a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban végzem, heti egy rendelés és ügyelet mellett hétfő délutánonként tartok magánrendelést.

Győri magánrendelésem pedig 2020. februártól új helyszínen, az ETO Park Hotelben működik a megszokott keddi és pénteki napokon.

 

Szakterületek

1990. óta foglalkozom artroszkópiával, ízületi csőtükrözéssel. Az ízületi sérülések modern ellátása fedett módszerrel történik.

A felgyorsult, pörgő életritmus, a háztartási balesetek, ill. a sportsérülések gyakori következménye a térdízületi holdasporc vagy az elülső keresztszalag szakadása.

A térdízületi bevérzés hátterében nagyrészt szalagsérülések, kisebb százalékban az ízfelszín csontos-porcos törései, vagy a térdkalács ficama állnak.

 

Az izületi kopás leggyakrabban korábbi sérülés, alkati rendellenesség vagy túlterhelés következménye. Fiatal korban a porcfelszín felpuhulása, gyulladása okozhat panaszt.

 

Az elülső keresztszalag ellátása a szalag artroszkópos pótlása, mellyel az instabilitásos panaszok megszüntethetők, ill. a késői kopás megelőzhető. A korábban általánosan használt térdkalács alatti ín helyett pótlásra ma inkább a combból vett ínakat használjuk. Pontos szalagelhelyezéssel és stabil belső rögzítéssel aktívabb rehabilitációt tudunk folytatni, amivel a térd funkciója korábban helyreállítható. A sérült holdasporc szakadt részét eltávolítjuk vagy – alkalmas esetben – visszavarrjuk. Az ízfelszín ellátását kisebb hiány esetén annak felfúrása, nagyobb hiány esetén annak hengerekkel való pótlása jelenti. A térdkalács visszatérő ficama esetén annak műtéti meglazítását, alaki rendellenesség esetén korrekcióját végezzük.

Az oldalszalagok szakadásának ellátása alapvetően konzervatív. A rögzítés és rehabilitáció után visszamaradó instabilitás esetén jön szóba műtét.

 

A diffúz ízületi kopás kezelésére a megfelelő életmód - diéta, rendszeres mozgás -mellett porcerősítő kúrát, illetve hyaluronsavas injekciós kezelést alkalmazunk. 

 

Boka artroszkópiát leggyakrabban ízfelszín ellátására, csontos felrakódások, szabad ízületi testek, felszaporodott, gyulladt nyálkahártya eltávolítására használjuk.

MRI Vizsgálat akár ma!

Gyors és precíz leletezés!